Bakslag och framsteg

Jahopp, då har man fått ridförbud igen. Var ute och red förra helgen, och på hemvägen red vi förbi några hus som ligger nära vägen. Vi såg att det var några personer som stod vid garaget som är precis bredvid vägen och de såg att vi kom skrittandes. Men ändå tyckte de att det var en bra idé att dra igång en tryckluftsdriven mutterdragare precis när vi passerade. Båda hästarna blev såklart skrämda, inte så farligt, men ändå så att de hoppade till ordentligt. Och det räckte för att dra upp ryggen igen. Det känns inte lika illa som sist men jag hade ändå ett telefonsamtal inbokat med min sjukgymnast och han tyckte att jag skulle lägga ner ridningen helt och bara göra väldigt basic-övningar i ett par veckor så det får chansen att läka ut. Så där är jag nu. Att det aldrig kan bli bra...
 
Eftersom jag inte kunde göra så mycket annat vettigt så tänkte jag passa på att åka in och jobba i söndags. Vet inte hur det var för er andra, men vi vaknade upp till typ en halv decimeter snö på morgonen. Blöt som tusan så det tog tid att skotta bort den från bilen. Och sen när jag precis åkt hemifrån insåg jag att det där trädet som vi sagt till Ås att de borde ta hand om för en månad sedan nu hade ramlat ner över vägen. Så det var bara att ringa Björn så han fick komma med motorsågen. Tur det var en söndag och inte en vardagsmorgon när man är mer stressad för att komma till jobbet i tid.
 
Så här fint hade vi det på morgonen
 
Saker som bara händer på landet...
 
Jag har glömt att skriva att jag hade ute sadelprovaren för ett par veckor sedan igen. Återkoll av den nyinköpta dressyrsadeln för att se om den fortfarande passade bra och hur den behövde stoppas om. Tydligen så sätter sig stoppningen ganska mycket på en ny sadel, så den behöver oftast justeras efter ett tag. Hon tog foton och gjorde nya mätningar för att se om han ändrat sig något. Kan säga att vi inte ens behövde kolla på mätningarna för att se skillnad. Kolla in rygg- och buklinjen i september (överst) jämfört med nu (underst). Han har verkligen kommit upp med både rygg och buk. Tur jag bytte sadel... Han var fortfarande lite lägre i högersidan, även om det var betydligt bättre än förra gången. Dock var det bra längst bak där skillnaden var störst förra gången. Nu var det mitt på ryggen det skiljde istället, så vi fick ändra om padden lite. Vi kommer göra en ny koll om ett halvår för att se om det blivit bättre då.
 

Virus-anpassat arbete

Oke, nu blir det ännu mera skog, men det är typ det enda som händer här hemma för tillfället. Idag tog vi ner ett tiotal träd till, så nu börjar vi bli ganska nöjda bakom huset. Det är ett par granar till och ett par björkar som står lite tätt, men i jämförelse med hur det var tidigare så... Jag ställde mig och räknade stubbar på ett ställe, inanför de röda strecken på bilden:
17 stubbar fick jag det till. Det fanns säkert några mindre också, dessa var från 10-15 cm i diameter och uppåt. Så är det samma på andra ställen så har vi tagit ner ca 80% av träden...
 
Så här såg det ut för två år sedan:
 
 
Och så här ser det ut nu:
 
 
 
Förra hegen fick vi faktiskt greja lite hos hönsen också. Fågelinfluensan har ju härjat sedan i höstas och den senaste tiden har ett flertal gårdar runt om Linköping drabbats. Än så länge inte på den här sidan om stan, men det började kännas lite läskigt att låta dem vara ute, även i hönsgården. Det kändes inte som ett alternativ att låta dem vara inne helt och hållet heller, eftersom de är vana att vara ute, så vi byggde en liten "veranda" åt dem. Då har de en liten yta av hönsgården de kan utnyttja, plus att de kommer åt baksidan också. Så nu är alla ytor de rör sig på täckta med tak och vi har stängt till alla andra sidor med finmaskigt nät. Nu hoppas vi att det inte ska lyckas komma in vare sig andra fåglar eller fågelbajs.
 
Man får hjälp när man bygger:
 
Nästan klart!
 
 
 

Ledig dag

Hej på er!
 
Eftersom jag haft sjukt mycket att göra på jobbet de senaste veckorna så har flexkontot tickat uppåt en hel del, så jag passade på att ta ledigt idag. Har ägnat hela dagen åt att fixa i skogen bakom huset. Har röjt sly (med grensax, ryggen pallar inte röjsåg), dragit ris och sågat upp ett par träd som vi inte hunnit ta hand om. Hann att fota lite också, och lyckades hitta gamla bilder på hur det såg ut 2016. Det har hänt lite sedan dess :) Det är kul när man faktiskt kommer ihåg att ta bilder hur det ser ut innan man påbörjar ett nytt projekt. Ibland tycker man att det inte hänt något, men då kan man gå tillbaks och se att vi faktiskt hunnit med en del ändå.
 
2016:
 
 
Vy mot huset (ser ni det bakom alla träd):
 
Och så nu: