Ny sadel!

Jag har ända sedan jag köpte Spirith (för sju år sedan) sagt att jag någon gång vill byta ut dressyrsadeln som han ärvt efter Jippi. Det har dock känts som lite väl mycket pengaslöseri så länge den passat hyfsat. Den har aldrig varit helt optimal på sommaren då den glider fram när han får lite mage, men övriga året har den funkat bra. Och jag har alltid haft hoppsadeln att alternera med och rida i lite mer på sommaren. I vanliga fall... Den här sommaren har jag fått ont i ryggen av hoppen så har nästan bara kunnat rida i dressyrsadeln. Och på senare tid har jag märkt att den legat sämre. Plus att jag skulle behöva lägga lite pengar på att fixa till den, vilket den inte är värd då det var en rätt billig sadel från början. Så nu tog jag äntligen tag i att åka och prova ut en ny. 
Fick jättebra hjälp, testade ett gäng olika sadlar men fastnade till slut för en helt ny modell från Lippo. 
Ska ta det lite lugnt de första veckorna så kan inte uttala mig helt än, men än så länge så ligger den helt stilla i alla fall och jag trivs jättebra i den. Sadelutprovaren gjorde en massa mätningar som visade att han var lite lägre i ryggen på högersidan, särskilt länge bak, vilket innebär att han lägger över mig dit också när jag rider. Så vi fick även med en padd med inlägg som endast sitter i på höger sida nu för att höja upp sadeln på den sidan så den blir rak. Vi ska tillbaks på återbesök senare i höst/vinter så får se om han kunnat muskla på sig bättre då. 
 
 
 
Ni som har Instagram har redan sett den här filmen, men älskar att han är som en liten hund. Inte alls dagar dock, igår tyckte han det var lattjolajban att springa upp till trädgården och ville inte bli infångad. Tror dock det hade att göra med att han gått i lilla hagen innan och svält (i Spiriths mått dvs) så nu gällde det att ta chansen! 

Möhippa och bröllop

Nu är äntligen alla uppdrag avklarade och vi kan återgå till en vanlig vardag. Det har varit en intensiv (men väldigt rolig) månad med tävling, möhippa och bröllop inklusive toastmasteri.
Kristin och Fredrik var ju här och hälsade på helgen efter tävlingen och då hade jag planerat in en möhippa. Det var inte lätt att få till det när hennes kompisar är spridda i halva landet, och man dessutom har en syster med blivande man som snurrar runt i andra halvan av landet veckorna innan bröllopet...
Men, de bestämde sig för att komma hit och hälsa på och diskutera inför bröllopet så då passade jag på. Lurade med henne in till stan för att ta hand om mina celler (vanligt förekommande) och hon blev skapligt paff när hennes kompisar väntade där. Jag trodde att hon skulle misstänka något två veckor innan bröllopet, men hon hade inte en susning.
Vi hade en jättetrevlig dag+kväll med glasblåsning, matlagning och ost- vin och chokladprovning.
 
 
Våra fina altster vi gjorde :)
 
 
 
 
Och dagen efter blev det en promenad på förmiddagen för att vänta in så folk var körbara. Det fanns ett par gamla hästtjejer i gänget som inte ridit på många år så vi lånade Sultan så att de fick rida en sväng.
 
Fick en bild på oss två också, det var inte igår.
 
Och i helgen var det då dags för bröllop. Toastmasteri samtidigt som vi hade hand om fyraårige brorssonen vid bordet innebär att jag inte har många foton från dagen, men jag har åtminstone ett på brudparet vid kyrkan :)
 
Och ett från tårtförberedelserna kvällen innan. Kristin fick "experthjälp" att dekorera.
 
Tja, det var nog det för tillfället. Kan berätta att Björn har fått jobb också! Så nu är han jättestressad över allt han ska hinna med innan han börjar i slutet av månaden ;)
 
Avslutar med en fin bild på min häst. Han verkar tycka att jag har för lite att göra nu så han ser ut så här varenda dag: