Hundkurs (och lite hästhoppning)

Något annat roligt som hänt på sistone är att vi börjat kurs med den här illbattingen.
 
"Hunden i vardagen" heter den och går ut på precis vad det låter - att man ska ha en hund som fungerar att ha med sig i vardagen. Vi har haft två träningstillfällen än så länge, det tredje är idag. Det har varit mycket fokus på kontakt och att hunden ska ha fokus på oss trots störningsmoment runtom. Första gången var han lite överallt i början, men lugnade ned sig allt eftersom. Förra veckan var han lugnare från början och hade mycket mer fokus på oss. Han fick beröm för att han var väldigt lättlärd och uppmärksam på oss, kul :)
 
Hoppträningarna rullar också på som vanligt. Efter att den där lillasystern bestämde sig för att bli norrlänning så blir det inte dokumenterat lika ofta. Men förra träningen kom Björn och Leyton bort och tittade på, så vi hamnade på film för en gångs skull. Dock var det mer markarbete än hoppning den här gången, men bommar är alltid kul och väldigt nyttigt.
 
Tror att vissa hade roligare än andra i publiken ;)

Hö, ved och annat smått och gott

Äntligen! 
Förstår ni vilken underbar syn det här är?! Vinterns mat är äntligen på plats. Fick till slut tag på hö och faktiskt till samma pris som vi brukar köpa för. Skillnaden är att det blev i storbal istället, och vi fick åka och hämta det själva. Två balar fick precis plats i transporten, så det blev tre vändor till Vikingstad. Lite bökigare att hantera storbal, men som tur är har vi en ledig box i år så vi kommer kunna ha öppnade balar inne. 
 
Tog tag i veden vi kapade och klöv i vintras och kom fram till att vi har lite väl mycket än vad vi kommer göra av med. Det går inte alls åt mycket nu för tiden och vi lär få en del nytt i vinter. Så det är bara att komma och hämta om man vill ha!
Vedkapen slutade fungera i vintras, men då lät vi den bara vara. Lyckades inte klura ut vad det var för fel nu heller (inte för att vi ansträngde oss så mycket i och för sig) så åkte och köpte en ny. Den här har dock skydd för klingan för att minska risken att kapa av sig armen... Har inte testat den än, det får bli helgens nöje (japp, vi har fortfarande en del som inte är kapat än). 
 
Passade på att klippa Spirith häromdagen, det ska ju bli 20 grader i veckan så hade blivit lite väl svettigt för honom. Blev en halvklippning den här gången, ville inte ta för mycket päls då de fortfarande går ute dygnet runt (om det inte är dåligt väder). Spana in snyggingen!