Man ska aldrig ropa hej

Det där med att Spirith var bra i hoven varade inte så länge. I tisdags när jag kom ut så var han halt, varm och svullen igen. Fick tid på Mantorp idag för att kolla upp det. Jag hade räknat med röntgen och hela fadderullan eftersom han ömmade över en så stor del av hoven när Kenta var ute, men nu hade bölden mognat till sig så det var ingen tvekan vart den satt. Han hade ett sår efter att han trampat av sig skon för några veckor sedan, så där under fanns det en rejäl varböld.
Nu har de öppnat upp, tvättat rent och gipsat hoven. Veterinärerna var förvånade över hur lite han haltade med tanke på hur stort det var. Och väldigt imponerade över hur snäll han var. Han ville mest mysa med allt och alla :) Killen som skulle gipsa trodde de ljög när de sa att han inte fått lugnande innan.
Nu blir det boxvila över helgen, sen hoppas jag att Kenta kan komma ut i början av nästa vecka och slå på skon igen. Sen är det bara att vänta och se hur lång tid det tar innan det har läkt.
 
 
 

Vårkänslor

Äntligen är min lilla häst bra i hoven igen. Kenta var ute och slog på skon i veckan och jag kunde rida i helgen :) Det var någon som var glad över att få komma ut och röra på sig igen. Som vanligt när han vilar så har han varit en liten drake i stallet. En veckas vila är max, sen blir han uttråkad trots många timmar i hagen. Han var inte så busig på ridturen, men allt man kunde bli rädd för, det blev han rädd för, och överreagerade typ x10. Han brukar liksom inte bry sig överhuvud taget när en gräsklippare startar, nu kastade han sig åt sidan, sprang med höga knälyft, frustade och svansen rakt upp, söthäst ;)
 
Annars har helgen varit ganska lugn. Björn åkte till Motala för att träffa en kompis och stannade kvar till söndag så jag var ensam hemma. Var toastmadame på Jakobs disputationsfest på fredagen, vilket var en mycket trevlig tillställning :) Lördagen ägnades åt att göra trädgården vårfin, så himla härligt att få bort alla gamla löv och pinnar så man ser allt grönt som börjar titta upp.
På söndagen kom som sagt Björn hem, tillsammans med Kristina och Åke. Vi roade oss sedan med att sätta upp växthuset. Det gick faktiskt rätt bra även om det inte alltid var helt lätt att läsa manualen och väldigt många skruvar som skulle i här och där. Vi avslutade framåt halv sju på kvällen och då hade vi bara dörrarna kvar.
 

Energi så det räcker och blir över

Det här med att vila för länge är inget som passar min häst så bra... ;)
Idag fick han gå nakenfis ute i hagen, så himla skönt att kunna ta av täcket när det är fint väder :)