Semesterpyssel

Och vips så har drygt tre veckor av semestern gått och det känns inte som att vi hunnit göra något än. Björn åkte iväg på konferens för ett par veckor sedan och kom hem med covid. Jag trodde nästan att jag hade klarat mig, för det tog nästan en vecka innan jag åkte på det också. Det var första gången för oss båda så det var väl bara en tidsfråga, känns ändå lite imponerande att vi klarat oss så här länge. Vi kom ändå ganska lindrigt undan med feber några dagar och lite ont i halsen. Björn är dock lite mer påverkad så här efteråt än vad jag är och blir snabbt trött. 
Projekten här hemma har med andra ord gått på halvfart. Vi har i alla fall lyckats att byta ut flisen i odlingsområdet, så nu ser det betydligt fräschare ut. Det stora projektet i sommar är att måla om ladan. Har hunnit med sidan mot stallet och framsidan än så länge, men båda gavlarna är kvar. Får se om vi lyckas göra det på stege eller om vi får hyra en skylift. 
 
 
 
Vår källartrapp har blivit väldigt ful de senaste åren, troligtvis på grund av att vi saltat den ett par gånger när Stig varit kattvakt och behövt gå ned för att mata katterna. Tänkte att det var bäst att fixa den när vi fortfarande hade hans tombola här hemma, så gjorde det idag. Jag som tycker det är så kul att putsa... Men den blev betydligt bättre i alla fall, hoppas den håller ett par år till nu. 
 
En annan nyhet är ju att Malte flyttat hit också. Han är en treårig svensk ridponny, uppfödd och ägd av moster Hillevi och kusin Hanna. Jag ska låna honom så Spirith får sällskap, och tanken är att han ska ridas in nu i sommar-höst. Än så länge har vi inte gjort så mycket mer än att haft sadel och träns på och hängt lite på honom i stallet. Men det är ingen brådska, det får ta den tid det tar. Han behöver dessutom banta lite om sadeln ska kunna ligga något sånär på ryggen... 
 
 
 
 

Semesterbesök och inflytt!

Vi har fått finbesök av Kristin och Alfred hela den här veckan. De kom ned med tåget i torsdags och stannar till nu på söndag. Vad bättre att göra när man har sin lillasyster här än att utnyttja hennes expertis 😉 Så vi passade på att ha öppet hus där vi bjöd på tårta, följt av en liten grillfest för att fira att stallet äntligen var klart. Jättetrevligt och roligt att folk ville komma och se slutresultatet. Lite ovant att ha så mycket folk hemma dock, det var många år sedan sist. Dagen efter gick sedan flyttlasset för hästarna. Kan säga att det var en overklig känsla när de stod där i sina boxar. Har fortfarande svårt att greppa att det är på riktigt, att stallet helt plötsligt gått från att vara ett byggprojekt till att faktiskt vara ett riktigt stall. 
 
Titta, en häst i mitt stall! 
 
Testade på uppbindningen också, funkade bra 😁
 
 
På morgonen efter första natten. Tror Spirith tyckte det var skönt att få sova inne. De har ju inte haft tillgång till stall på två månader. Även om de inte sover inne i vanliga fall på sommaren så brukar de alltid få komma in och vila upp sig några timmar. Just på sommaren är det extra uppskattat att få komma undan sol och insekter en stund. 
 
Jag har haft en hel del av mina grejer uppe på skullen hos Linda, och insåg när vi packade att jag visst hade lite mer grejer än vad jag kom ihåg. Jag lyckades fylla upp sadelkammaren ganska bra med bara Spiriths grejor... Varför man t.ex. behöver fem vintertäcken förstår jag egentligen inte, men det har väl blivit att man samlat på sig genom åren...