Årsdebuten gjord!

Igår var det alltså dags för första tävlingen för året, fälttävlan i Mantorp. Vi red både individuellt och i laget till allsvenskan. Det är alltid kul att rida lag och vi har en väldigt entusiastisk lagledare som till och med fixat sponsrade lagkläder. För en gångs skull så hade jag inte fått en tidig starttid så vi behövde inte stiga upp i ottan. Dessutom gick 90-klassen först i terrängen så det blev inte alltför lång väntan till terrängen heller. Vi fick även hejarklack i form av Björns föräldrar vilket var kul :)
 
Dressyren tycker jag gick riktigt bra, travprogrammet var nog det bästa vi gjort hittills. I galoppen blev jag lite passiv (var rädd att få ett galoppomslag), men tyckte att den gick bra den också. Han blev lite ostadig i formen i ena varvet vilket drog ned poängen. Men överlag fick jag ihop honom betydligt bättre än tidigare så jag är jättenöjd. Tyvärr märktes det inte helt på poängen, fick 64,6%, vilket gav 35,4 straff.
 
Det märks att han lärt sig hur fälttävlan fungerar för så fort vi kom bort till hoppbanan och jag började galoppera fram så var det ett helt annat tryck i galoppen. Hoppningen gick också jättebra, kom nära på trean men i övrigt fanns inget att klaga på. Hoppar han som han gjorde då så känns hindren pyttesmå :)
 
Terrängen gick klockrent den också. Inga tveksamheter och inga konstigheter. Nolla på hinder och tre sekunder under optimaltiden, så bra det kunde bli med andra ord. Vi hamnade precis utanför placering, 0,1 straff mindre och vi hade varit placerade, 5,4 straff upp till vinnaren, så det var små marginaler. Men jag är riktigt nöjd, vi hade inte kunnat gjort bättre ifrån oss i dagsläget :) Dessutom så gjorde alla tre i laget bra insatser, vilket gjorde att vi slutade tvåa. Så vi fick med oss en rosett hem ändå! Vilket också innebar att vi fick vänta på prisutdelning, så det blev visst inte en så kort dag ändå...
 

En månad senare

Det man inte gjort till påsk, det kommer man inte hinna göra klart är det någon här på jobbet som sagt och det ligger verkligen något i det. Tittar man i kalendern så är det inte många hela jobbveckor kvar till midsommar. Och det blir inte bättre av att jag har min halvtidskontroll i slutet av månaden, plus att jag ska iväg på en 10-dagars kurs i juni. Ser man positivt på det hela så är det i alla fall snart semester!
På tal om påsk så hade vi besök av halva tjocka släkten, eller i alla fall Kristin och Anton med respektive. Vi hade ju riktigt tur med vädret så blev en tur till Vadstena och Omberg, glass på Bosses, staketbygge och så lite häst såklart. En riktigt härlig helg :)
 
 
Tävlingssäsongen börjar närma sig så det har varit en hel del träningar på sistone. Vi åkte till Mantorps terrängbana förra veckan och hoppade lite, vilket gick jättebra. Det tog en liten stund innan vi var varma i kläderna men sedan gick det som hejsan :)
 
 
 
 
 
Den här veckan var det dressyrträning som gällde, red igenom programmet inför helgens tävling. Vilket gick jättebra, förutom att jag måste lära mig att sitta rakt på hästen så han inte byter galopp i ökningarna, det drar ner poängen... Det är riktigt kul att vara igång med dressyrträningarna igen och att vi hittat en tränare som passar oss. Jag och Karin rider samtidigt och det funkar faktiskt riktigt bra :)