Tävling och besök

En ordentlig bonnabränna senare och vårtävlingarna är avklarade. Vi hade inga större incidenter, det enda var att ovanligt många hoppade fel hinder i terrängen. Jag tror vi haft en eller två totalt på alla tidigare år jag varit med, nu var det minst fyra som jag hörde. Dessutom var det en stackars tjej vars häst hoppade ut från banan i slutet av dressyrprogrammet. Snacka om surt att ha åkt långt för att bli utesluten redan där. Hon fick dock starta hoppningen och terrängen utom tävlan.
 
För min del så var det inga såpass stora missar i alla fall. Tyvärr var jag lite väl mycket tidsoptimist på morgonen så jag hann inte rida fram mer än 15 minuter. På den tiden hinner Spirith inte komma igång med sin kropp och jag får inte upp och ihop honom som jag ska. Vi gjorde ett program utan några missar, men det blev inga höga poäng ändå. Jag får skylla mig själv helt och hållet, hästen gjorde vad han kunde under de förutsättningarna han fick.
I hoppningen gick det däremot jättebra, vi kom lite tight in på första hindret men hoppade resten av banan perfekt. Det hade kunnat gå illa dock då en mor och dotter gick banan samtidigt som jag hoppade. Mamman hade inte koll på vart jag red så hon var mitt framför hindret när jag red mot det. Fick skrika på henne att akta sig. Tydligen hade de gått banan igen senare och varit i vägen för ytterligare en ryttare... Noll fel på hinder och vi klättrade upp i resultatlistan ganska bra då det var många som hade problem inne på hoppbanan.
 
I terrängen gick han som en klocka och vi prickade optimaltiden på sekunden! Hamnade strax utanför placering, vilket jag är jättenöjd med :)
Samtidigt som jag var på tävlingen fick vi (eller ja, mest Leyton och Björn då) besök av Leytons förra ägare. Det var ett kärt återseende med en väldigt glad hund (jag fick se film på återföreningen). De åkte och badade och kom sedan och hängde på terrängbanan och hejade på när vi red terrängen. Tror att både hund och människor hade det ganska trevligt :)
 

FT-vecka

Nu går vi in i veckan när stackars Björn knappt kommer se mig hemma. Vi har över 200 starter i helgen och har nog rekord i antal starter på ponnydagen. Kul! Men det kommer bli långa dagar, dressyren börjar 7.30 och vi räknar med att sista start går ut i terrängen runt 19. Om allt flyter på som det ska dvs. 
Jag ska försöka hinna med att starta själv också, som tur är på lördag, vet inte hur jag skulle hunnit fixa ordning hästen annars. 
 
Här hemma har vi kört hästbajs till hundens stora glädje. Han hjälpte till så bra både att mocka ur boxen och få upp det på släpet i stallet och med att ösa ned i landet här hemma. Dessutom tog han ett eget initiativ och spred ut det ordentligt också... Och när man blir trött är det bara att lägga sig och sova i högen, det är så mjukt och skönt. 
 
Vi har ju haft en gammal pump liggandes här hemma som vi velat få upp någonstans. Nu tog vi tag i det i helgen så vi rullade bort en brunnsring från gamla brunnen i sommarhagen bort till växthuset. Jag grävde en grop för att få plats med pumpen och sen var Johan så snäll att han tillverkade ett lock åt oss med överblivna brädor från deras altanbygge. Vi är jätteglada, kunde inte fått till det så bra (och så snabbt) själva! 
 
 

Trädgårdsfix med bildbomb

Åh vad skönt det har varit med långledigt! Vi har inte direkt legat på latsidan, vädret har ju varit helt på vår sida. Jag har hunnit olja trappen, rensat rabatter, klippt gräsmattan två gånger, samt gått med trimmer i diket och diverse kanter. Vi spontanköpte en ny trimmer förresten, en batteridriven. Så himla skönt att ha en lite lättare i diket som är så brant. Då kan man gå utan att ha trimmern i någon sele och behöver inte riskera ramla med den fastsatt. Den klarar ju inte de tyngsta grejerna, men kirskål är den bra på 😉
 
Vi passade på att åka förbi bygghandeln och införskaffa oss material för att bygga en enkel "hylla" utanför växthuset. Jag var lite trött på alla hinkar och krukor som låg och drällde överallt på marken ;)
 
Vi lyckades dessutom äntligen köpa ett nytt munstycke till högtryckstvätten. Det gamla frös sönder för två vintrar sedan och förra sommaren fick vi aldrig tummen ur att skaffa ett nytt. Men nu så! Jag invigde det med att tvätta plattorna på framsidan. Planen var att testa om det gick att tvätta bort ogräset mellan plattorna. Och det gjorde det med bravur! Dock blev man lite skitig ;) Dessutom upptäckte vi att plattorna var i en helt annan färg än vad vi trodde. Spana in kantstenen mot grusgången i översta bilden till höger. Det är samma som syns precis i underkant i nedersta bilden. De var visst inte gråsvarta...
 
Jag lånade med harven hem från stallet och fixade grusvägen och gången. Satt och puttrade med min lilla traktor ett tag, sämre kan man ha det :) Nu blir det förhoppningsvis lite mindre ogräs att rensa.
 
 
Nu har de snart blommat över, men vad vackra körsbärsträden varit i år! Det här är första året för oss som det stora verkligen blommat ordentligt. Förut har vi sagt att vi kanske ska såga ned det, men nu börjar vi ångra oss.
 
Vi har faktiskt inte bara grejat i trädgården även om det låter så. Det har hunnits med två premiärer i helgen också. Igår åkte vi in till stan för att Leyton skulle få lite social träning. Man träffar ju inte på så mycket folk och annat här ute på landet. Då passade vi på att ta premiärglassen på Bosses, mums!
 
I fredags tog vi en sväng till Hövern på eftermiddagen för att svalka av Leyton efter en dag i trädgården. Björn kastade ut hans leksak lite för långt så han vågade inte riktigt simma ut för att hämta den. Och typiskt nog sjönk den som en sten. Jaja, det var bara att kavla upp byxorna och ge sig ut i det kalla vattnet... Trodde jag, det var faktiskt riktigt behagligt. Så det slutade med att både jag och Björn badade i underkläderna. Ett äldre par som höll på med sin båt tittade rätt länge på oss... Idag tog vi faktiskt en tur dit igen, den här gången rustade med badkläder och termometer. Lite drygt 19 grader i vattnet, det ni! Leyton insåg ganska snabbt att det där med att simma inte alls var så farligt och att jaga bubblor är ganska kul!