Vinterhage, hovböld och hoppning

Kan vi inte snälla bara hoppa över november och gå direkt till jul istället? Finns det något tråkigare än den blöta, leriga och mörka årstiden vi har nu... Det blir inte bättre av att Malte fått en hovböld och nu ska stå med gipsad hov i tre veckor. Hade ju varit trevligt med lite torrare väder för att undvika att gipset blir blött och lerigt. Jag har satt silvertejp över gipset och så han har barfotaboots över det, så det har fungerat skapligt i alla fall.
Just nu pågår projekt fixa vinterhage för fullt. Hagen kommer att vara i skogen bakom stallet och huset. I och med att marken där är lite högre belägen och mer bergunderlag så hoppas jag att den kommer vara betydligt torrare än beteshagarna. Tyvärr hinner man ju inte göra något efter jobbet, så det är helgerna som gäller. Jag, Björn och Tilda satte upp de flesta stolparna för två helger sedan. Vi lämnade de partier som innehöll mycket berg och sten och tänkte att där får vi väl borra/gräva för att få ned dem. Nu i helgen bjöd Björn ut sina jobbarkompisar på hagfixardag och laget som fixade med stolparna lyckades faktiskt att få ned alla utom två utan att borra. Så det kändes som en stor seger! Vi andra hann med att sätta upp alla isolatorer och se till att stolparna var i ungefär samma höjd. Nu i helgen kommer vi rensa på ris och sten, och såga ned några granar som står i vägen, innan vi kan sätta upp tråden och släppa över hästarna. Får se om vi blir klara i helgen eller om det måste till en helg till.
 
En ljusglimt i tillvaron är att jag för första gången sedan diskbråcket hoppat bana med min häst! Insåg när jag var på terrängbanan och skulle trimma dressyr för några veckor sedan att de glömt att plocka bort banan efter att de haft Pay and Jump. Så bestämde träff med Sandra dagen efter och hoppade ett par varv. Det var inte högt, och vi var ringrostiga som tusan, men vilken känsla! Är lite sugen att komma igång och vara med på någon hoppträning framöver.
 

Kommentera inlägget här :