Bildbomb från dagens dressyrpass

Idag följde Björn med bort till banan och fotade lite när jag red. Dressyren har gått riktigt bra den senaste tiden så ville se om det syntes på bilderna. Tror att den stora banan på Ekenäs har gjort sitt till, man får verkligen plats att rida ordentligt. På vår bana i stallet så hinner man knappt ut på långsidan innan det är dags för en hörnpassering igen.
 
Måste ju börja med att bada såklart
 
Leyton håller koll.
 
 Uppvärmning
 
Travjobb. Visst syns det att det gått framåt?
 
Skänkelvikning
 
Travökning. Inte vår bästa rörelse, men det blir bättre och bättre.
 
Galopp. Han har kommit upp i formen betydligt och orkar bära sig utan att tappa in nosen.
 
 
 
Galoppombyte! Äntligen har vi lyckats att lära oss byta rent. Idag var första gången som jag kunde lägga en åttvolt och byta direkt på mitten. Tidigare har jag ridit förvänd galopp ett halvt varv för att verkligen ha tid på mig att hinna rakrikta och ställa om. Annars har det varit lätt att han bara bytt med fram. Dock så blir det byten lite hej vilt ibland nu. Det handlar nog mest om att han inte riktigt är hundra procent säker på vad som egentligen är byteshjälpen och samtidigt är väldigt ambitiös. Men det är bara att vänta ut, poletten kommer trilla ned någon gång :)
 
Början till galoppiruett. Den där ryttaren behöver lära sig att titta upp...
 
Här var blicken bättre ;)
 
Avslutar med lite jogg
 
 
 
 

Puh, varmt!

Snart dags för sista semesterveckan för min del, hade gärna haft ett par veckor till. Tror i och för sig att jag kommer börja lite lugnt och bara jobba ett par dagar första veckan, man ska ju inte ta ut sig direkt 😉
 
De senaste dagarna har vi gjort lite småutflykter. De flesta inkluderar bad, så mycket annat orkar man inte. Tror inte vi haft en dag under 30 grader den här veckan och de senaste tre dagarna har alla varit uppe i 34... I söndags åkte vi söderut, lämnade av Leyton i Ödeshög och fortsatte ner till Gränna och över till Visingsö. Väl där hyrde vi en tandemcykel och trampade runt halva ön. Ingen av oss hade cyklat tandem förut så det var lite spännande i början. Men vi lyckades utan att ramla en enda gång!
 
På väg hem plockade vi upp hunden och blev bjudna på kvällsmat innan vi brummade hemåt igen.
 
Vi hämtade hem Björns lilla plasteka från Motala för ett par veckor sedan och ägnade förra veckan åt att fixa med den. Nu är vi klara och de senaste dagarna har vi varit ute nästan varje dag, helt underbart i det för vädret. Jättehärligt att hitta en egen liten klippa så hunden kan springa lös och bada som han vill. 
 
 Första sjösättningen. Gick över förväntan vilket var skönt. Vi har nämligen inte någon båtplats utan får lägga i och ta upp varje gång. Det är ca 30 års kö på båtplats i Hövern...
 
Malin kom förbi med barnen för att hälsa på djuren och bada. Då passade vi på att ta en tur också. 
 
Skönt att kunna svalka sig
 
Det är inte alla som kan gå på vattnet 😉
 
 
Leyton har upptäckt att det är väldigt kul att leka i vattnet. Han är helt orädd och gör riktiga bakåtvolter. 

Sol, bad och födelsedag

Ojdå, här var det längesedan sist. Och inte kan jag skylla på att vi haft fullt upp heller, för det har vi verkligen inte haft. Dagarna har bestått av sol, bad och gömma sig inne på eftermiddagarna för att det är för varmt ute. Och lite sociala har vi lyckats att vara dessutom. Spiriths sår har läkt ihop helt och hållet så han är igång igen. Till både mattens och hästens stora glädje, att vila en längre tid är inte någon höjdare enligt min häst. Och jag tycker att det är underbart att börja dagen med en ridtur. Leyton har fått följa med när jag rider bort till banan, vilket blir ganska lagom för honom. Tjugo minuter dit, bada i vattenhindret, ligga stilla på banan när jag rider (vilket han gör exemplariskt), bada i vattenhindret och sedan hem. Han fullkomligt ÄLSKAR det. Särskilt när vi galopperar ute på terrängbanan, det är livet!
 
 
Idag har det firats födelsedag tillsammans med Björns familj. Vi åkte bort till museijärnvägen och tog en tur med den. Lagom lång för små barn, Nina hann inte tröttna 😉 Hem för lunch, ponnyridning och sedan bort och bada. Sist men inte minst - lakritstårta! Och nu sitter jag med ett glas vin och tittar på Björn som vattnar odlingarna. En riktigt härlig födelsedag!
 
 
Älskar våra nya utemöbler! Tyvärr är det bara tidigt på morgonen och sent på kvällen man kan utnyttja dem nu, men någon gång lär det väl bli lite svalare. (Och ja, jag har en knäpp sambo).