God jul!

Alla julklappar inhandlade, granen tog vi in och pyntade förra helgen så nu är vi redo för jul :)
En dag kvar att jobba, sen är det två veckors ledigt! Kom på i denna stund att jag inte sökt semester för torsdag+fredag nyårsveckan, kanske dags att göra det...
Planen för ledigheten är såklart julfirande, och sedan blir det att måla klart golvet på toaletten där uppe. Vi hann aldrig med det förra året och sen har det inte blivit av. Men nu ska vi försöka ta tag i det. Och om det bara kan bli minusgrader någon gång så ska vi bära bort alla rester från körsbärsträdet som fortfarande ligger i halva trädgården. Vi måste se till att köpa en flismaskin så vi kan flisa upp allt också. Det passar jättebra då vi behöver fylla på med flis inne i odlingsområdet :)
På tal om julklappar så var grannarna här i helgen och gav Leyton en present plus en julklapp. Julklappen får han inte än, men presenten fick han öppna direkt, fem minuter senare såg det ut så här:
 
Tacksamt...
Han lyckas fortfarande använda leksaken dock, att den är platt gör honom ingenting som tur är.
 
Jag var hästledig i söndags så kunde köra motorsåg hela dagen, vilket resulterade i att vi är ett 10-tal aspar fattigare (men desto mer ved rikare). Det börjar ta sig, nu är det inte många träd kvar i backen. Dock är det ett par stora granar på andra sidan vägen som också måste ner innan stallbygget, men de är för stora för mig, så de får Björn såga.
 
God jul på er!

Skogshuggare

Hej i regnrusket!
Fy tusan vilket tråkväder det varit de senaste dagarna. Och vi hade ute trädfällaren i veckan så vi har spenderat hela helgen utomhus för att ta hand om allt. Det finns inget dåligt väder, men däremot regnjackor som inte står emot ösregn jättebra... Och vantar? Vad tusan ska man ha på händerna för att slippa bli blöt. Jaja, man dör inte av lite väta och nu är allt utom en tall omhändertaget. Både ris och kubbar ligger dock kvar i trädgården, vi väntar på minusgrader innan vi flyttar det för att slippa köra sönder gräsmattan för mycket.
Lite vemodigt känns det allt att körsbärsträdet är nere nu, men vi ville inte riskera att det skulle gå samma väg som det andra och knäckas av sig självt. Risken att det skulle ramlat på något av uthusen var alldeles för stor.
Men visst blir man lite hoppsugen när man ser det ligga så fint? Jag kommer faktiskt förhoppningsvis kunna hoppa över det sen, Svante kommer och hämtar stammen när det blivit minusgrader för att kunna använda den till ett terränghinder om det funkar.
 
Nu är det tomt i trädgården, vi får se till att plantera något nytt träd där de gamla stod.
 
Motorsågarna har gått varma på senaste tiden. Vi har även börjat att ta ned träd bakom ladan inför stallbygget. Som för övrigt är ett steg närmare, vi slipper göra en ny förrättning och dessutom behövde vi bara den enklaste nybyggnadskartan. Så 2000 kr istället för typ 40-50 000 kr, det tackar vi för :)
Det är ett gäng aspar till som ska ner, men helt plötsligt ser man faktiskt ladan. På gott och ont, nu kan vi inte gömma en massa skräp där bakom längre.
 
 
Ni som följer mig på instagram såg att jag var himla nöjd över att jag fått en till skärm på jobbet förra veckan och att Björn var lite avis att Spirith och Leyton fick pryda som bakgrund.
 
Häromdagen när jag kom in på kontoret såg det ut så här... Det har sina nackdelar/fördelar att jobba på samma ställe.