Fix i ladan och plattläggningen färdig

Hej på er!
Hoppas ni har en bra helg i solskenet :) Vi har roat oss med att riva lite mer i ladan, så nu är trägolvet i mittensektionen borta, och även nedre delen av väggen in till framtida sadelkammaren. När vi insåg att vi behövde gjuta om golvet helt i nya sadelkammaren så bestämde vi oss för att gjuta även golvet i mittendelen. Då vi ändå behöver ta ut en bil till golvet i sadelkammaren så är det bättre att de kommer med en full bil då det är frakten som kostar mest. Så nu är golvet borta och vi har börjat att ösa bort allt bös under. Och det är inte lite kan jag säga. Det är många års halm och annat som samlats. Vi hittade dessutom ett gammalt skelett som vi (eller rättare sagt Petra) identifiderade att det varit en räv en gång i tiden, och delar till en gammal kakelugn, komplett med luckor och allt. Dock hade den legat i marken i många år så den var inte så fräsch längre.
 
Och just det, bygglovet är beviljat nu! Jag gjorde ju ritningarna själv så det var ganska nervöst om de var tillräckliga eller inte, men de funkade :) Fick hem pappren förra fredagen så nu är det väl några veckors väntan för att se om någon vill överklaga beslutet innan vi kan få startbesked. Men ett steg på vägen i alla fall.
 
Vi har även hunnit med att lägga plattor inne i växthuset efter att Björn bestämde sig för att ha bäddar där inne istället för att odla allt i krukor. Nu äntligen börjar det att bli riktigt i ordning i odlingsområdet. Nästa plan är hönshus och hönsgård utefter bakre långsidan, förhoppningsvis ska vi få till det framöver också.
 
Så här såg det ut i höstas:
 
Och så här ser det ut nu:
 
Visst blir det fint? Längtar tills det kommer igång och börjar växa så det blir grönt och frodigt överallt. Vi har beställt en kompostkvarn som förhoppningsvis kommer nästa vecka, sen kan vi göra nytt flis och fylla på också, vilket verkligen behövs.
 

Kommentera inlägget här :