Hemmatävling

Puh, då var årets första hemmafälttävlan avklarad. Har inte riktigt märkt av det här med långhelg, men kunde i alla fall ta det hyfsat lugnt på torsdagen. Fredagen gick åt till att ta hand om celler, skriva ut 500 banskisser och bygga tre dressyrbanor. På kvällen åkte vi hem till Åsa och Johan för lite mat och spel. Spenderade sedan hela lördagen ute på Ekenäs, vilket inte var helt fel med tanke på vilket härligt väder vi hade! Söndagen tävlade jag själv och vi hade lyckats skrapa ihop tillräckligt många funktionärer så jag slapp funktionärsbiten helt och hållet. Det är väldigt uppskattat då det tar en del på krafterna och man vill ju gärna vara hyfsat pigg och fokuserad när man tävlar :)
 
Tävlingen gick i alla fall jättebra! Lyckades för första gången komma under 50 straff i dressyren (49,9 = 66,8%) och med en bra känsla genom hela programmet. Han tappade lite bjudning genom kortsidan i ena galoppen, annars fanns det inte så mycket att anmärka på. Nu är det bara att jobba på ännu mer med bjudningen för att plocka högre poäng.
 
Hoppningen nollade vi också, även om det inte var den snyggaste rundan vi gjort. Det var inte samma hinder som vanligt, vilket tydligen var väldigt konstigt, så det blev lite av- och påridning. Han tittade inte så mycket på hindren, men på alla infångare och annat runt omkring så fokus försvann lite.
 
Till terrängen var han riktigt laddad! Lite bock på framridningen (vilket hör till vanligheterna) och bus i terrängen (hör inte till vanligheterna). Hade en jättebra känsla hela banan genom. Han började kännas lite matt efter vattnet så då lät jag honom galoppera på i det tempot han ville, vilket resulterade i att vi kom in tolv sekunder för långsamt och fick några tidsfel. Kom femma, precis utanför placering :)
 
 
 
Spana in Lennarts (starterns) fina regnkläder ;) Det var inte riktigt någon som räknat med en störtskur igår :D

Kommentarer :

#1: kristina

så kul!
Grattis!

skriven

Kommentera inlägget här :