Dessa djur

Nästan alla andra som har katt kan ju ha fri tillgång på mat, men oavsett hur mycket mat vi ställer fram så äts det upp på en gång. Hade vi bara haft Tamra hade det inte varit några problem, när Alexa var ute på sina strövartåg i somras så kunde Tamra lämna maten och komma tillbaks senare och äta upp. Men med den konkurrens som är nu så måste hon äta upp på en gång. Filmade kvällsmatsintaget idag, ni ser ju skillnaden...
 
Sasha fick följa med på ridtur idag också, inte lika hårt som igår men ändå en ordentlig rastning. Så här trött är hon efter det:
 

Kommentarer :

#1: Anonym

Ett tips är att bara ha torrfoder framme hela tiden och sen ge mjukmat en gång per dag. Mjukmaten blir ju lätt äcklig om den inte äts upp direkt.

Svar: Jag tror du missförstår. Vi lämnar aldrig mjukmat framme, de äter upp den på en gång, det är bara att det tar lite längre tid för Tamra. Vi har testat att ge dem fri tillgång på torrfoder, vilket var det som Tamra lämnade när hon var ensam också. Men med en Alexa i huset så fungerar inte det, hon äter upp oavsett hur mycket som står framme... Så mjukmaten står aldrig framme i mer än två minuter.
Ida Eriksson

skriven

Kommentera inlägget här :