God jul!

 God jul där hemma! Hoppas ni har haft en riktigt härlig jul!
Vi har äntligen lyckats ställa om dygnet hyfsat. Vi åkte hemifrån halv nio på torsdag morgon och var framme lördag runt 9 (12 på natten svensk tid), dvs nästan två dygn på resande fot. Resan gick över förväntan, men man var ändå väldigt trött när vi kom fram, det är inte så lätt att sova i en flygstol. Men, måste bara säga, vilka fördelar man får när man flyger med barn. Hade vi inte haft Nina med oss så undrar jag om vi hunnit med flyget från Kina till Brisbane. Vi fick gå förbi en kö till passkontrollen som säkert hade tagit ett par timmar annars. Men fram kom vi och tog oss genom gränskontrollen utan problem. De kollade inte ens på våra deklarationspapper, medan varenda kines vinkades in. 
Väl framme så tog vi det mest lugnt, Ann hade bokat pedikyr åt oss tjejer, det var precis vad vi behövde. Killarna gick till puben under tiden och sen möttes vi upp där för lite mat. Efter det var det direkt hem till sängen, sov 13h nonstop!
 
Nästa dag (igår) var det julafton och då stod svensk jul på schemat. Julbord med Jansson, sill, skinka och köttbullar, plus lite annat mer eller mindre svenskt. Jag och Björn tog en promenad till stranden innan. Jag var väldigt duktig på att använda solkräm, Björn däremot tyckte inte att han behövde eftersom han skulle ha t-shirt på sig hela tiden. Mmm, han glömde av att solen kan ta även när man badar...lite lagom röd på ryggen sådär...
 
Idag firade vi jul på australiensarnas sätt. Dvs hängde på stranden hela dagen. Först frukost med färsk frukt, bubbel och croissanter. Bad och häng i ett par timmar och sedan skaldjur till lunch. Följt av lite mer sol och bad såklart. Påminde lite om vår midsommar, förutom lite varmare temperaturer, och avsaknad av sill. 
 
Nu blir det några dagars turistande häromkring innan vi flyger ned till Sydney för nyår. Ni får hålla till godo med mobilfoton så länge, får bli ett större inlägg när vi kommer hem med foton från systemkameran ☺

Kommentera inlägget här :