Lite uppdatering

Vi har faktiskt varit väldigt produktiva den här helgen. Dels har vi varit i städartagen, Björn storstädade hönshuset medan jag högtryckstvättade hästtransporten, dessutom tog vi en vända till återvinningen med en (över)full kärra. Vi fick faktiskt bort det mesta skräpet på baksidan av stallet, dock har det redan hunnit fyllas på med nytt...
Vi tog även tag i att göra dörrhålen in till sadelkammaren och verkstaden någon centimeter högre, det blev en liten miss vid murningen så de blev lite för låga för att dörrkarmarna ska få plats. Nu ska förhoppningsvis putsarna komma i veckan och göra klart smygarna så då tänkte vi att det var bäst att fixa klart det innan, ifall vi lyckades göra sönder putsen. Men vi klarade oss faktiskt utan att göra någon större åverkan än planerat.
Dessutom har jag fixat tränshängare och satt upp dessa. Och på vägen hem från återvinningen tog vi vägen förbi bygghandeln och köpte råspont för att kunna göra hyllplan. Tror inte det är en enda gång vi kommit hem från återvinningen med en tom släpkärra.... Så de har jag också sågat till och målat, och igår kväll i skenet av en bygglampa kom dem upp. Hade beställt smideskonsoller sedan tidigare att ha dem på. Och det blev himla snyggt om jag får säga det själv :)
 
Det var lite svårt att få snygga bilder i mörkret, men så här ser det ut. Någon som har bra förslag på hur vi ska lösa belysningen här inne? Funderar på om man kan sätta ledslingor utefter takbjälkarna, vilket borde ge en ganska jämn belysning. Det är ju rätt lågt i tak så man vill inte ha något som hänger ned.
 
 
 
Plåtslagaren var ute och la klart takplåten igår. Han har även mätt för plåten som ska vara mot ladan så den och vindskiveplåten kommer förhoppningsvis upp nästa helg. Sen får vi se om han hinner med takluckan också, han skulle försöka hinna tillverka den plåten i veckan i alla fall.
 
 

Kommentera inlägget här :