Virus-anpassat arbete

Oke, nu blir det ännu mera skog, men det är typ det enda som händer här hemma för tillfället. Idag tog vi ner ett tiotal träd till, så nu börjar vi bli ganska nöjda bakom huset. Det är ett par granar till och ett par björkar som står lite tätt, men i jämförelse med hur det var tidigare så... Jag ställde mig och räknade stubbar på ett ställe, inanför de röda strecken på bilden:
17 stubbar fick jag det till. Det fanns säkert några mindre också, dessa var från 10-15 cm i diameter och uppåt. Så är det samma på andra ställen så har vi tagit ner ca 80% av träden...
 
Så här såg det ut för två år sedan:
 
 
Och så här ser det ut nu:
 
 
 
Förra hegen fick vi faktiskt greja lite hos hönsen också. Fågelinfluensan har ju härjat sedan i höstas och den senaste tiden har ett flertal gårdar runt om Linköping drabbats. Än så länge inte på den här sidan om stan, men det började kännas lite läskigt att låta dem vara ute, även i hönsgården. Det kändes inte som ett alternativ att låta dem vara inne helt och hållet heller, eftersom de är vana att vara ute, så vi byggde en liten "veranda" åt dem. Då har de en liten yta av hönsgården de kan utnyttja, plus att de kommer åt baksidan också. Så nu är alla ytor de rör sig på täckta med tak och vi har stängt till alla andra sidor med finmaskigt nät. Nu hoppas vi att det inte ska lyckas komma in vare sig andra fåglar eller fågelbajs.
 
Man får hjälp när man bygger:
 
Nästan klart!
 
 
 

Kommentera inlägget här :