Projekt sadelkammare är igång

Torsdag idag, vilket innebär att jag snart haft semester i två veckor?! Tur vi har planerat in lite resor så vi får något ledigt i sommar.
Förra veckan målade jag som sagt dörrar medan Björn fortarande jobbade. Passade även på att putsa fönster, städa och lite andra måsten. Inte det roligaste att göra på semestern, men skönt att ha det gjort.
Den här veckan har vi reglat upp innerväggar och innertak i den gamla djurdelen i ladan, vilket kommer bli sadelkammaren. Igår fick vi även hjälp av Björns föräldrar att sätta takgips, varför hyra en gipshiss när man kan vara fyra pers som håller upp en skiva liksom? ;)
 
Regling pågår.
 
Vi var tvugna att sätta i isoleringen i ytterväggen innan gipsskivorna kom upp. De andra väggarna kommer vi åt utifrån istället, så det tar vi senare. Tror isoleringen är det som varit allra lättast hittills. Vi använder cellulosaisolering så man slipper allt kli och annat som kommer med vanlig isolering. Sedan var det bara att använda en fogsvans för att dela skivorna, hur smidigt som helst.
 
Takgipset uppe! Nu börjar man även få en känsla över hur stor sadelkammaren kommer bli. Jämfört med den som är i stallet Spirith står i nu blir den större i yta. Dock är det lägre takhöjd, så hyllförvaring långt upp försvinner.
 
 

Kommentera inlägget här :