Vi har en platta!

Det roligaste med att ha åkt till jobbet de senaste veckorna har varit att få komma hem igen och se vad som hänt med grunden ;) Det är ju två grannar (Fredrik och Mattias) som vi anlitat, så de har nära och bra hit. Första veckan gjorde de klart allt markarbete och la rör för dränering, avlopp mm. Sen åkte Fredrik iväg på spasemester förra veckan, så då stod det stilla. Men den här veckan har det hänt saker igen. I måndags satte de upp kantelementen och la isolering och armering, som blev godkänt av kontrollansvarige igår. Så idag var det dags för gjutning! Första gången för vår del så det var spännande. Tur man har kunnigt folk som ansvarar för det hela, vi hade aldrig klarat av det själva.
 
Förra veckan: allt markarbete är färdigt.
 
Igår. Allt klart inför gjutning.
 
Och lite bilder från idag. Jag har fått lära mig att det finns två olika typer av betong, en som är vibreringsfri och så den "vanliga". Vi körde på den vanliga då det tydligen är betydligt svårare att göra fall med den vibreringsfria och vi har 5 cm fall till en golvbrunn i ena hörnet. Vilket innebar att jag fick ansvara för betongvibratorn. Kanske inte helt optimalt med diskbråck, men det var det snällaste jobbet för ryggen i alla fall. Och lite roligt var det också :D
 
De andra hade det betydligt tyngre med att skyffla/fösa betong.
 
Är man arbetsledare så är man... :D
 
Här river de ytan så det inte blir så halt för hästarna.
 
Klart!
 
Nu är det "bara" golvet kvar inne i ladan som ska gjutas också. Men Björn har lite jobb att göra innan, vi måste ta bort 5 cm singel så inte nivåskillnaden blir så stor mellan stall och sadelkammare och verkstad. Det är först när det golvet är klart som det går att mura upp väggarna. Det vore skönt att få det gjort innan vintern, men vi får väl se vad som hinns med.

Kommentera inlägget här :