Manus, höns och annat smått och gott.

Även om det går långsamt framåt här hemma så har det hänt grejor på jobbet, fick två manus accepterade på en vecka, så himla skönt! Båda skickades in första gången i höstas. Det ena (som jag varit både i Göteborg och Umeå för) har vi haft tre revisioner på, skickade in sista versionen i början av mars. Sen kom covid och tidskriften håller till i Italien så det tog tills i slutet av april innan vi fick reda på att det var accepterat. Det andra ska vi inte ens tala om, på den tidskriften verkar det knappt som att den ena personen vet vad den andra gör... Dock gick det väldigt fort efter att vi skickat in andra gången, ett dygn från att det var accepterat till att det var publicerat. Om någon är intresserad finns det arbetet att läsa här. Det andra är inte publicerat än så det får ni hålla till tåls med ;)
 
Har inte skrivit så mycket om hästen på sistone, men han har "peppar peppar" hållit sig frisk och fräsch de senaste veckorna. De har börjat få gå ut i sommarhagen några timmar varje dag, så så fort man kommer till stallet står de och väntar vid grinden. Sedan är det full rodeo ut i hagen!
 
Hönshusbygget går sakta men säkert framåt. Nu är panelen helt uppe och vi har ett golv invändigt. Brorsan, mamma och pappa var här i helgen, så då fick vi lite hjälp med hur vi skulle gå tillväga framöver, både med det och ladan. Och till den stora nyheten: vi beställde höns igår! Vi vill ju gärna ha skånsk blommehöna, men de verkar vara rätt svåra att få tag på. Björn vill även ha maranhöns eftersom de värper väldigt fina ägg. Passande nog har en kompis svägerska den rasen (vi träffade henne på hönsbytardag i Slaka för ett par år sedan). Hon hade kycklingar som är två veckor gamla nu, så om en månad flyttar 6 av dem in! Vilket innebär att vi får sätta fart!
Golvet på g! VI har satt nät under isoleringen så att inte rovdjur ska kunna ta sig upp genom golvet. Vi har även satt fast nät på insidan av väggarna runt hela huset som ska grävas ner i marken för att skydda ytterligare.
Här hade vi bara lagt ut golvskivorna så man kunde gå på reglarna. Nu är det klart, men täckt med papp så det syns inte hur det ser ut ändå. 
 
 
 

Kommentera inlägget här :