Slutspurt

Hemester är rätt jobbigt... Tror vi har haft tre helt lediga dagar på semestern (förutom när vi åkte till Lidköping), varav den tredje blir imorgon. Så på ett sätt ska det bli rätt skönt att gå tillbaks till jobbet på onsdag 😉 Men vi har fått mycket gjort också, och det har ju varit perfekt arbetsväder, det är inte så att man hellre velat hänga vid stranden ändå. 
Den här veckan har ägnats åt att bygga värpreden och en foderlår. De är helt klara, men inte uppsatta än så det kommer bild på dem senare. Dessutom har vi hunnit fixa inne i ladan. Har nog inte berättat att det blev lite ändrade planer efter att brorsan var här i maj. När vi började riva den gamla timrade innerväggen i vintras upptäckte vi ju att den samt en bärande bjälke upp till nock var helt ruttna (och kanske inte så bärande längre...). Anton tyckte att det bästa var att stämpa av, riva hela väggen, gjuta en sula och sedan regla upp en ny innervägg och byta ut den nedre ruttna delen på bjälken. Samt att växla av bjälken som står mitt i framtida verkstadsdelen. Efter det kunde vi ta bort den och den andra bjälken som är i vägen för när vi ska gjuta golvet. Vilket innebar att det blev lite mer jobb för oss att hinna med. Eftersom vi vill gjuta golvet till ladan och stallet samtidigt kommer de och gräver i höst istället. 
 
Har nog visat det här förut, men så här såg det ut: den nedre delen av timmerväggen och bjälken i mitten var bara smulor. 
 
Också en gammal bild. Den liggande bjälken i mitten samt den som står ovanpå den är de som ska bort. Här är vi halvvägs i rivningen av timmerväggen som ska bytas ut.  
 
 Vi hade hunnit fixa en del innan semestern, så nu var det alltså dags att gjuta. Stig lånade både ut sin tombola och hjälpte till så vi gjorde rätt. Underbart med snälla grannar! Det var mest Björn som fick jobba, jag var inte så mycket behjälplig. Tunga lyft är inte riktigt min grej nu för tiden. Björn tyckte dock att det var jättekul och fick blodad tand så vi får väl se vart det här kommer sluta... 
 
Gjutning pågår!
 
Så efter några dagar kunde vi äntligen regla upp den nya väggen och ta bort stämpen som suttit där sedan i våras. Ytterligare ett bevis på snälla grannar, de fick vi låna av Micke. 
 
 
Klart! Så skön känsla att äntligen få börja bygga upp istället för att riva. Även om det är lite sådant kvar också.
 
Det bästa av allt är att man nu äntligen får en känsla av hur stor sadelkammare kommer bli. Bara att börja planera inredning! 😆
 

Kommentera inlägget här :