God jul och gott nytt år!

Kan man säga god fortsättning trots att det är början på januari? Jag chansar på det, god fortsättning på er!
Vi hade ett jättemysigt julfirande hemma hos oss, vi var fullt hus med 15 personer totalt. Förutom Björns familj så var även Juan, Sophia och deras två barn med, och så fingästerna, Johns familj från Australien som landade i Linköping på söndagskvällen. De fick en liten tråkig start på resan när de missade sista anslutningsflyget Amsterdam-Linköping, så de fick sitta på Schiphol i i fem timmar extra. Surt när man bara har 1,5 timme kvar egentligen... Av förklarliga skäl så var de lite slitna, men höll igång förvånansvärt bra ändå om man jämför med hur pigga vi var samma dag förra året. För de två flickorna så var det första gången de såg snö så de hade väldigt svårt att hålla sig inne ;) Det var spark, pulka och stjärtlapp för fulla muggar. Plus lite ponnyridning i stallet såklart. Vi hade hoppats på att det skulle vara tillräckligt mycket snö så att man hade kunnat tolka, men tyvärr så töade det ju dagarna innan. Men det var perfekt sparkföre i alla fall!
 
 
 
På juldagen började jag med att motionera hästen och hunden. Björn följde med för att få lite frisk luft och passade på att fota samtidigt. Jag vet inte om jag skrivit det förut, men Spirith tycker att livet är ganska jättekul för tillfället. Det går inte en ridtur nu för tiden (om jag inte bara skrittar och travar) som inte innehåller ett par luftsprång. Och att vara ute på fält är ju ännu mer lattjolajbans, som synes nedan...
 
Efter det åkte vi in till Tannefors där John hade tänt grillen, vilket kändes lång väg :) Fick fina julklappar, åt god mat och spelade svenska TP med australiensarna. Vi var dock snälla och hoppade över de frågor som var lite väl svåra för en icke-svensk.
 
De två nästföljande dagarna gjorde vi däremot inte många knop. Stallet och en långpromenad på 2,5h, sedan var det soffläge resten av dagarna. Det var faktiskt ganska välbehövligt :)
 
Sedan var det dags att åka hem till mamma och pappa för att fira nyår. Brorsan var där med sina tre grabbar också så det var livat värre. Men massor av god mat och trevligt umgänge. Lyckades få till en date med Erika också vilket var jättekul, har inte träffat henne på flera år. Det som bara skulle varit en hundpromenad utvecklades till att vi stannade kvar i Stevik hela dagen. Hon har en weimaranerhane som är några månader äldre än Leyton och herrejisses vad bra de lekte ihop. Det tog en sekund från att de hälsade till att de var ute på åkern och jagade varandra hej vilt :)
 
Nu är jag partisk, men det är ganska fint hemma. Saknar att ha det här på gångavstånd hemifrån
 
 
För oss tvåbenta så var det lite väl kallt att bada i sjön, men jag passade på att ta ett bad i bubbelbadkaret hemma. Det var någon som blev lite väl avundsjuk...
 
 

Kommentera inlägget här :