Elda rishög

Nu har vi varit hemma lite drygt en vecka och börjar komma in i vardagen igen. Jag har haft jättesvårt att ställa om, tog en hel vecka innan jag sov en hel natt utan att vakna. Förra helgen tog vi det bara lugnt, men den här har det varit mer liv och rörelse. Vi har haft projekt elda upp rishög, och det var en ganska stor rishög...
Det tog hela helgen men nu är den faktiskt nästan borta, det är bara granriset kvar. Det hade frusit fast i en fin liten klump så det får vi ta när det töat. 
Samtidigt som vi eldat har vi passat på att bjuda hem folk (dvs utnyttjat dem som arbetskraft). Dels var Björns föräldrar här hela lördagen. Dessutom var Stefan och Lena med barn här på förmiddagen, följt av Johan, Sigge och Sonja på kvällen. Och igår kom Linda, Kalle och Fred. 
 
 Det tog ett tag, men till slut så fick vi fart på elden
 
Katterna ville vara med på ett hörn de också. Alexa åt sig mätt på möss som bodde under högen, hon var inte ett dugg sugen på kvällsmat när det var dags för den 😉
 
Kolbulletillagning! Har ni inte gjort det någon gång, gör det! Supergott och lite roligt med något annat än grillad korv ibland. Det syns inte så bra, men det är en stekpanna där inne i glöden. Vi var tvugna att ha ett väldigt långt skaft till den, gick inte att gå i närheten av elden, det var alldeles för varmt. 
 
Slut! Ser ni hur tomt det är bakom där högen låg förut?
 Björn var ute och tittade till kolhögen idag, ett dygn efter att vi slutade elda. Det är full glöd fortfarande, får se om vi kommer kunna grilla på den till helgen igen 😉

Kommentarer :

#1: farmor

Hej!
Du har ätit kolbullar förut när vi var i Östersund på Jamtli.
Vi tyckte att det var gott då med. Skönt att du har en häst som
känner när du är på väg att ramla av.Jag har fullt jobb med att försöka få remiss till omoperation av min axel. Det måste gå till Göteborg för bedömning först, så armen får vara uppbunden så länge, det lär väl ta tid. Högerarmen har också varit ur led men den gick tillbaka igen.
Kram farmor


Svar: Haha, ja det kommer jag tyvärr inte ihåg, även om jag har några vaga minnen av Jämtli. Usch, det låter inget kul, hoppas du får bedömning snart!
Ida Eriksson

skriven

Kommentera inlägget här :