Snipp snabb snut så var semestern slut

Och där var fem veckor till ända och jag är tillbaks på jobbet igen. Som sagt, jag skulle inte tackat nej till ett par veckor till, men det är ändå lite skönt att komma tillbaks in i de gamla vanliga rutinerna igen.
Vad har hänt sista veckan då? Vi har haft besök av Kristin och Fredrik. Passade på att turista runt lite i närområdet. Åkte till Berg och spanade in slussarna samt svängde förbi cloettafabriken i fredags. Nu var ju inte lillbrorsan med så det blev ingen storshopping den här gången. Vi hann även med att åka till Åby och Söderköping en dag tillsammans med Björns föräldrar. Badade i Glottern, åt glass och tittade på utsikten. Och på Smultronstället fick alla fyrbenta gratis glass så Leyton mumsade mjukglass han också :)
 
Slussarna
 
Fontänen i Sörping var väldigt spännande
 
 
En tur med båten hann vi också med. Lite blåsigt dock
 
 
Och såklart en ridtur!
 
Den här sommaren har ju varit ganska torr vilket innebär att gräset inte växer överhuvudtaget. Vi flyttade hem hästarna för en månad sedan och då var det inte mycket bete kvar i stallet. Det har inte växt alls sedan dess, snarare torkat ut fullständigt, men som tur är så finns det fortfarande en del gräs kvar i mina hagar. Dessutom har jag fått låna sommarstugans fält så igår hängnade vi in även det och släppte på hästarna. Planen är att låta dem gå kvar hemma så länge som möjligt så att det förhoppningsvis hinner växa upp lite i stallet. Även vi har ju drabbats av foderbristen så det gäller att utnyttja betet så bra man kan så att hästarna har hö hela vintern sen.
 
På tal om torkan så har den även skördat andra offer. Häromdagen när vi tittade ut genom fönstret så såg det gamla körsbärstträdet ut att hänga lägre än vanligt och mycket riktigt så hade det knäckts någon meter upp på stammen. Så det fanns inget att göra, det var bara att såga ned det. Vi har ju varit i valet och kvalet hur vi ska göra med det eftersom ena grenen hängt över taket till jordkällaren. Men nu tog moder natur beslutet åt oss, skönt på ett sätt.
 
Det blev lite mer öppet... Sista delen ska ned också, men efter att det regnat lite och motorsågskedjan blivit slipad ordentligt. Det var skönt att vi hade gäster när det hände, Fredrik hjälpte Björn att fixa med trädet medan jag och Kristin var ute och red ;)
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :