Senaste veckan

En vecka sedan sist, men tror inte det hänt så mycket. De har infört avgift på personalparkeringen, 550 kr/månad ska vi få pröjsa nu. Det skulle börja gälla i fredags, i början av veckan hade de fortfarande inte koll på att det faktiskt jobbar universitetsanställda och inte bara landstingsanställda på sjukhuset. Nä, vi är bara en sisådär 7-800 personer... Men till slut fick de i alla fall till det. Då kom nästa problem: nästan ingen universitetsanställd stod med på listan över vilka som får parkera, den sk vita listan. Oj! Nämen. Inte nog med att de jobbar på sjukhuset, de vill kunna parkera också?! Det har stått vakter (åtta stycken totalt) hela dagarna som har fått släppa in personer manuellt när deras kort inte fungerar. Och dessutom de stackare som sitter i telefonsupporten, de har haft att göra. Snacka om resurskrävande. Men jag är inte bitter...
 
Nu till lite roligare saker. Vi var ute och plockade svamp i lördags tillsammans med Maria, John och Nina. Hittade lite trattisar, blomkålssvamp och en massa Karl-Johan. Vi behöll våra trattisar, sedan fick John och Maria det mesta av resten. Björn kan fortfarande inte ens titta på tillagad sopp. Vi åkte hem till dem på kvällen, åt pizza och rensade svamp, det tog sin tid :) Åt kantarellerna dagen efter, utan att må dåligt. Och de andra hade överlevt Karl-Johan också.
 
Vår fångst överst, Maria och Johns nederst.
 
På ridturen häromdagen red vi förbi en hage med kvigor från Öjeby. Kom fram till att det nog var bäst att hålla oss på stubbåkern istället för på vägen. De där ungdjuren brukar vara ganska nyfikna av sig och ville inte få sällskap på resten av ridturen ;) Spirith hade nog tyckt att det varit kul med en kompis, men Hamdir hade skitit på sig. Strax efter att jag tagit den här bilden gick hon fram till kanten av åkern, där stod hon ett bra tag och funderade på om hon skulle hänga på eller inte. Som tur var bestämde hon sig för att stanna med sina KOmpisar :)
 
 
 

Kommentera inlägget här :