Tävling utan att tävla

Veterinären var som sagt ute i onsdags och kollade på Spirith. Han tyckte att han lät bra i luftvägar och lungor och misstänker att det är den höga halten av pollen som irriterar honom. Vi fick slemlösande medicin som han ska få i en vecka, hjälper inte det så blir det någon bronkdilaterande medicin som man ger till allergiska hästar. Och funkar inte det så blir det vidare utredning med endoskopi och kortisonbehandling. Än så länge verkar inte medicinen ha hjälpt i alla fall, så vi får se hur det blir. Jag hade tänkt att ge honom ett par veckors vila efter hemmatävlingen så den får bli lite tidigare (och ev längre) nu. 
 
Sötnosen i boxen häromdagen när vi väntade på veterinären. De hade sovit ute ett par nätter så det gäller att passa på att vila när man kan. 
 
Nu är tävlingen igång för fullt i alla fall och jag får sitta vid sidan och kolla på. Inte så jättekul, men på ett sätt är det rätt skönt att slippa tävla och funktionära samtidigt. Oftast brukar vi kunna tävla en dag och jobba den andra, men igår hade vi riktigt ont om folk så vi var tvungna att ragga tävlande att ställa upp i de klasser de inte red i själva. Förhoppningsvis är det lite bättre idag, ponnyerna rider kortare banor så det krävs färre hinderfunktionärer. 
Både söndagskvällen och torsdagskvällen gick åt till att bygga banor inför helgen. Det tog sin tid, men fint blev det :-)

Kommentera inlägget här :