Dalabröllop

Och som vanligt har jag inte hunnit uppdatera på över en vecka... Det var i alla fall jättetrevligt uppe i Leksand. Vi åkte upp på fredag morgon och stannade till i Vingåker för att fixa kostym till Björn. Hans gamla har åtta år på nacken och byxorna är två nummer för stora, modet har ändrat sig lite. Jag trodde vi skulle hinna kika runt lite mer där inne, men det tog sin tid att prova ut kostym. Utbudet var ju rätt stort så att säga. Någon vit skjorta inhandlades dock inte då prislappen var ganska hög på dessa. Så det fick bli ett stopp på Kupolen i Borlänge också. Och till sist ett stopp i Leksand för att köpa några rullar sopsäckar som behövdes till lördagens hittepå.
 
Snyggaste provstilen. I början hade han bara en randig t-shirt under, men fick som tur var låna en vit skjorta sen.
Den längst till höger blev det.
 
På fredagskvällen var det dags för mallresning som är en gammal lysningstradition de har där uppe. Byborna samlas och reser en malla för brudparet. Sedan bjuds det på mat och dryck. Vädergudarna var tyvär inte med oss, regn och inte alldeles för många plusgrader. Trots att jag klätt mig med dubbla byxor och tjock jacka frös jag som tusan. Men när man väl fick sätta sig under tak och få lite mat i magen så blev det betydligt bättre. Vi hamnade bredvid brudgummens släkt så det var trevligt att få lära känna dem lite - väschöttar och allt ;)
 
Här håller gubbarna på och kämpar med att få upp mallan, vilket jag inte lyckades få med på bild. Det var några som var lite oroliga där ett tag att de inte skulle lyckas ;)
 
Lördagen bjöd på betydligt bättre väder. Vi blev indragna som medhjälpare till lite bus av Östersundsfolket. Det skulle blåsas upp 600 ballonger (de hade fått tag på en kompressor som tur var) som sedan skulle fraktas till brudparets hotellrum och hällas ut i badrummet. Det blev många sopsäckar med ballonger, vi var tvugna att låna grannens skåpbil för att få plats med alla :)
 
Sedan hem och byta om innan det var dags att knata upp till vigselplatsen. En gräsäng med utsikt över älven, jätevackert! Efter det var det dags för fest! De hade gjort maten själva (vilket slit!) och det hade de verkligen lyckats med. Det blev en riktigt lyckad fest och med ett gäng händelser som skvallrades om dagen efter. Men en sak är säker: vi måste lära oss att dansa, man känner sig som ett fån när man sitter där och tittar på alla som buggar loss. Efter ett tag blev det skaka rumpa musik, då gick det bätte ;)
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Kristina

Wow!
Matchande färger!
Någon har tänkt till.
Snyyyygt!!!!!
Snyyyyyyga!

Svar: Tack!!! Vad glad jag blir :)
Ida Eriksson

skriven

Kommentera inlägget här :